Olay, Kalecik ilçesinin Satılar Mahallesi'nde bulunan muhtarlık binası önünde gerçekleşti. İddiaya göre, oy sayımı sırasında mevcut muhtar Fatih Akgül (45) ile rakibi Ö.B.'nin (62) taraftarları arasında bıçaklı bir kavga çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Kavgada Fatih Akgül'ün ailesinden H.Ş., C.Ş., E.A. ve T.S. bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı. Hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenilen 4 yaralı, Ankara ve Çankırı'daki hastanelere sevk edildi. Olayda diğer 19 kişinin ise hafif yaralandığı öğrenildi.

Muhtar Akgül: "Ailemden 7 Kişiyi Bıçakladılar!"

Seçimi kaybetmesine rağmen yaşanan olayın şokunu yaşayan Fatih Akgül, şunları söyledi:

"Seçim başladıktan sonra civarda bir insan yoğunluğu oluşmaya başladı. Rakip muhtar adayının oğlu, dışarıdan insanları toplayıp buraya getirmiş. Bizi sürekli tahrik ettiler. Karşı tarafta silahlı ve bıçaklı kişiler vardı. Ailemden 7 kişiyi bıçakladılar. İkisi yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Bu kişilerin bize karşı hırsları vardı. Babam 30, ben 10 sene muhtarlık yaptım burada. 40 sene boyunca kimseye bir kötülüğümüz dokunmadı. Yaklaşık 250 kişilerdi. Çocuklarıma küfür etmişler. Onlar da karşılık vermiş. O sırada ben oy sayımı için içerideydim. Bağırma seslerini duydum ve dışarı çıktım. Çocuklarımı oradan uzaklaştırmak isterken arkamdan bıçaklandım. Hastaneye gittiğimde bilincim kapalıydı. Bu grupla daha önce çok kez münakaşa yaşadık. Uzak durmaya çalışıyorduk birbirimizden."

Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Muhtarlık Seçimi Gerginliğe Sahne Oldu

Bu talihsiz olay, muhtarlık seçimlerinde yaşanan gerginliğin bir kez daha altını çizdi. Seçim sürecinde yaşanan tartışmalar ve gerginlikler, bıçaklı kavgaya dönüşerek 4 kişinin ağır yaralanmasına neden oldu. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve jandarmanın olayı aydınlatmak için çalışmalar yürüttüğü öğrenildi.