Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 31 Mart seçimlerinde CHP'den belediye başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu, göreve borçsuz bir şekilde başladıklarını açıkladı. Beşikçioğlu, bu durumun kendilerini şanslı belediyelerden biri yaptığını ifade etti.

Daha önce Ak Parti'den Enver Demirel tarafından yönetilen Etimesgut Belediyesi'nin borçsuz olması Beşikçioğlu'nu sevindirdi. İlçenin ilk CHP'li belediye başkanı olan Beşikçioğlu, "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti. Biz de kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu manada şanslı belediyelerden biriyiz" dedi.

Beşikçioğlu, Ak Parti ve MHP'den devralınan diğer belediyelerin borç durumuna da değindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda girişimlerde bulunacağını belirten Beşikçioğlu, "Genel Başkanımızın da sanırım bu konuyla ilgili birtakım girişimleri olacak. Hallederiz merak etmeyin" diye konuştu.

Beşikçioğlu'nun bu açıklaması, borç yükü altında ezilen diğer belediyelere umut ışığı olması açısından da değerlendirildi. Yeni dönemde Etimesgut'ta neler yapılacağı ise merak konusu.