Bakan Uraloğlu, projenin son durumunu yerinde incelemek için Afyonkarahisar'a gitti. Bayat-1 tüneli ve V01 Viyadüğü'nde incelemelerde bulunan Uraloğlu, projeyle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Hızlı Tren Hattı'nda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Polatlı-Afyonkarahisar arasında toprak işleri, viyadük, köprü ve tünel çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 660 metrelik Bayat-1 tünelinin yarısı tamamlandı ve mayıs ayında kazısı bitmesi hedefleniyor. 2 bin 208 metre uzunluğundaki V1 Viyadüğü'nde de çalışmalar hızla ilerliyor.

Ankara-İzmir Arasındaki Mesafe Kısalacak ve Seyahat Süresi Hızlanacak

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla birlikte mevcut 824 kilometrelik demiryolu bağlantısı 624 kilometreye inecek. Bu sayede Ankara-İzmir arası seyahat süresi 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşecek.

Proje Kapsamında Neler Yapılacak?

508 kilometre uzunluğundaki proje kapsamında Emirdağ, Afyonkarahisar, Uşak, Alaşehir, Salihli, Manisa, Muradiye, Ayvacık, Emiralem ve Menemen olmak üzere 10 istasyon inşa edilecek. Ayrıca 40,7 kilometre uzunluğunda 49 tünel, 25,5 kilometre uzunluğunda 67 viyadük, 81 köprü, 781 menfez ve 177 üstgeçit ile 244 altgeçit yapılacak.

Hattın Hizmete Girmesiyle Bölgedeki Ticaret Hacmi Artacağı Öngörülüyor

Hattın tamamlanmasıyla Ankara, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir'de yaşayan yaklaşık 13 milyon insan doğrudan hızlı tren konforuna kavuşacak. Ankara-Afyonkarahisar arası seyahat süresi 1 saat 40 dakikaya, Ankara-Uşak arası seyahat süresi 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya, Ankara-Manisa arası seyahat süresi 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya ve Ankara-İzmir arası seyahat süresi ise 3 saat 30 dakikaya düşecek.

Hattın hizmete girmesiyle yılda yaklaşık 13,3 milyon yolcu ve 90 milyon ton yük taşınması öngörülüyor. Bu sayede İzmir'in ve güzergahındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar'ın Ankara'ya daha da yaklaşması ve bölgedeki ticaret hacminin artması bekleniyor.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı, Türkiye'nin ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacak.