Gökçek: Asıl ağaç katliamını ODTÜ yaptı

Eymir Gölü'nde ağaçların restoran yapımı için ODTÜ tarafından kesilmesi yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in gündemindeydi.

25 Kasım 2014 Salı 15:31
Gökçek: Asıl ağaç katliamını ODTÜ yaptı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü’nde ODTÜ yönetimi tarafından gerçekleştirilen ağaç katliamını sert bir şekilde eleştirerek, “ODTÜ yönetimi rant için kesim yapar. Melih Gökçek bir ağacı keserse yerine onun 10 katını diker artı kamu yararı için halk için yapar” diye konuştu.

 Başkan Gökçek A Haber’de Sevilay Yükselir’in hazırlayıp sunduğu “Yüzde Yüzde Yüz Siyaset” adlı programda Ankara ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Gökçek Sevilay Yükselir’in, son günlerde Eymir Gölü'nde ODTÜ'nin ağaç kesimini hatırlatarak, “ODTÜ ile aranızda bu kavga uzun yıllara dayanıyor, rektörler değişse de sizin ODTÜ ile kavganız değişmiyor" demesi üzerine şunları söyledi:

-“ODTÜ’DE İDEOLOJİK DAVRANAN ARKADAŞLAR VAR”

“Bugüne kadar Melih Gökçek iddia ettiği bir konuyu ispat etmekten geri kaldı mı? Öncelikle şunu söylemek istiyorum bu bir kavga değil, ODTÜ’nün tek yanlış yönü maalesef öğretim dünyası olan bir üniversiteye siyasetin sokulması. Burada siyasetin olmaması lazım. Öğretim görevlilerin içinde inanılmaz şekilde ideolojik davranan arkadaşlar var. Yani okuldaki öğrencileri gölgede bırakacak şekilde ideolojik davrananlar var. Bizim ODTÜ ile kavgamız olmaz. ODTÜ aslında son derece yetenekli insanların bulunduğu bir üniversitedir. Benim İmar Daire Başkanlığımı ODTÜ’lü çocuklar yürütür. O ayrı bir konu. Ama ideolojik saplantılar onları belli bir takım işlerden vazgeçiremiyor. Üniversitelerde siyaset olur ama öğretmenler başından aşağı kadar siyasetin içinde olmaz. Üniversitede herkesin fikri olur. Fikir olması başka, bilim yuvasının tamamen kalkıp siyasetin içerisinde olması ve özellikle iktidara karşı olan davranışların odağı haline gelmesi başka. Bu doğru bir olay değil."

 -“EYMİR'DE AĞAÇ KATLİAMI YAŞANDI”

Başkan Gökçek daha sonra Eymir Gölü’nde ODTÜ yönetimi tarafından yaptırılan ve katliama dönüşen ağaç kesme olayına da şöyle açıklık getirdi:

“Eymir olayında resmen bir katliam yaşandı. ODTÜ’de Eymir Gölü yakın zamana kadar onlara aitti. Yeni bir plan yaptı Çevre Bakanlığı, Konya Yolu’ndan Gölbaşı’na doğru inerken sol tarafın ODTÜ ile bir alakası kalmadı, orası Özel Çevre Koruma Kurulu’nun (ÖÇK) alanına girdi. Ve bu bölgenin içerisinde inanılmaz bir kesim yapıldı”

Eymir Gölü ile ilgili ODTÜ yönetiminin Ankara Orman İşletme Müdürlüğü’ne bir dilekçe verdiğini bildiren Başkan Gökçek, “Peki bunun karşılığında izin verilmiş mi, Orman işletmesi damgalama yapmış mı, öyle bir şey yok” diye konuştu.

-BAŞKAN GÖKÇEK FOTOĞRAFLARLA ANLATTI

Gölün kenarında kesilen ağaçları canlı yayında fotoğraflarla gösteren Başkan Gökçek, “Bunlar hemen gölün kenarındaki kesilen ağaçlar şu ağaca lütfen bir bakar mısınız, çürüme var mı? Kuruyan bir tane ağaç yok. Siz sadece Restoranın yanında gölün kenarındaki ağaçları niye kesersiniz bir mantığı var mı, hepsi sağlam” diye tepki gösterdi.

Başkan Gökçek lokanta kafe tarzındaki binaların yanında kesilen ağaçların bu yerlerin alanını genişletmek, yanına yeni yerler ilave etmek adına rant çalışmasına kurban gittiğini belirterek, şöyle devam etti:

-“BİZİMKİ KAMU YARARI İÇİN”

“Biz de yaptık daha önce ağaç kesimi ve naklini; 1071 Malazgirt Bulvarı’nı yaparken biz de ağaç kestik ama biz ne için yaptık; kamu yararı için yaptık, halk için yaptık. Allah kısmet ederse bu Cuma Cumartesi günü orada belli bir takım onarım çalışmaları olacak. İki günlüğüne kapatacağız Malazgirt Bulvarı’nı… Kapandığında Eskişehir Yolu ve Konya Yolu’nun trafikte ne kadar büyük sıkıntı çekeceğini birlikte göreceğiz. Halbuki biz orayı yaparken Mimarlar Odası, ODTÜ  başta olmak üzere "bu yola gerek yok" diye bas bas bağırmışlardı. Ve o dönemin içerisinde bize yapmadıklarını bırakmadılar. Meşhur Milletvekili Aylin Nazlıaka ODTÜ’de her eylemde baş roldeydi, Peki Aylin hanım sen orada bunlara karşıydın, niye Eymir Gölü’ndeki kesim olaylarına karşı bir direniş göstermedin?”

-“ODTÜ KATLİAMCIDIR, ODTÜ İÇERİSİNDEKİ YÖNETİM RANTÇIDIR”

Başkan Gökçek 2003 yılında ODTÜ içinden Google Earth’ten uydudan çekilen fotoğraflarla daha sonra çekilen görüntüleri tek tek gösterip kıyaslayarak,  ODTÜ yönetiminin binaları yapmak ağaçları nasıl kestiğini anlatarak, "Kendileri yapınca hak, rantın adı ihtiyaç oluyor, ama kamu yararına yol yapmaya kalkıyorsunuz, öğretim görevlileri çoluğu çocuğu üzerimize salıyorlar" dedi.

Gökçek, ODTÜ kampusu içinde zamanında ağaçlar kesilerek yapılan kaçak binaların Çevre Bakanlığı'nın planıyla yasal hale getirildiğini de belirtti.

-YENİ CUMHURBAŞKANLIĞI BİNASI-


Başkan Gökçek, Sevilay Yükselir'in yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Binası'nın kaçak olup olmadığını sorması üzerine de, Yapılan binaların ruhsatlarını bir bir göstererek, "Hepsinin ruhsatı var, ruhsatsız bir bina yok. Mimarlar Odası ve CHP insanları aldatmak için gözlerinin içine baka baka yalan yanlış bilgiler veriyorlar” diye konuştu.

 Yeni Yapılan ve Saray denilen binanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel malı olmadığını, devletin temsil edildiği yüce bir makam binası olduğunu belirten Başkan Gökçek, "Sayın Tayyip Erdoğan en fazla otursa otursa 10 yıl orada oturabilir. Ondan sonra bir gün daha kalamaz. Daha sonra seçilen Cumhurbaşkanına orayı devreder. Çünkü bu devlete ait bir yapıdır" dedi.

Yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı binasının "1000" odalı diye muhalif görüşler tarafından yoğun bir şekilde eleştirildiğini hatırlatan Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Cumhurbaşkanlığının Saray dedikleri ana binada toplasan 40-50 oda var. Geriye kalanların hepsi normal olarak personelin kullanacağı sıradan odalar, devlet dairesi, son derece sıradan. Cumhurbaşkanlığı’nda 800 kişi çalışıyor, ayrıca 1000 tane polis ve temizlik işçisi var. Bunlar nerede duracak, millete, 'çıkın dışarıda bahçede yatıp kalkacaksınız'  mı diyeceksiniz?  Sadece asker olarak 1850 asker var Muhafız alayında. Bu, Cumhurbaşkanı ile gelmiş olan bir olay değil, yıllardır devam eden bir olay. Bu kadar askeri nerede oturtacaksınız? 1000 tane dediğiniz odaların hepsi buna dahil. İnsanların bunu bilmesi gerekir. İnsanlara yetkililerin bunları anlatması  gerekir."

-PARALEL YAPI-

 Başkan Gökçek, Parelel Yapı ile ilgili sorulara da şöyle cevap verdi:

 "Şunu itiraf etmeliyim ki açıkça; insanın hatası olmaz mı? Sayın Cumhurbaşkanımızın da hatası, benim de hatam. Biz bu insanların böyle bir paralel yapı içerisinde olduğunu o onda kavrayamadık. Yani herkesin dinlenmesi, herkesin en ince ayrıntılarına kadar bilgilerine sahip olunması ve şu anda medyaya intikal eden bir yığın olaylar var. Olayı, Sayın Cumhurbaşkanı gördüğünde hemen akabinde biz de gördük. O kadar gören azdı ki. Sayın Cumhurbaşkanı o kadar samimiydi ki kendisine gelip bir şeyler söylendiğinde ilk başta toz kondurmadı. Sanki bir kıskançlık var gibi; ‘bunlar iyi insanlar’ dedi. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Seçim öncesi ben çok tenkit ettim yaptıkları ile ilgili. Herkes istedi ki çok açık söylensin, ama ben paralel yapı dediğimiz yapının tabanının çok saf ve temiz insanlar olduğunu biliyordum ve hala da öyle olduğuna inanıyorum. Yani bir yönetenler istismar edenler var bir de yönetilen tertemiz zavallı Müslümanlar var. Olayları gördükçe insanlar ayıkmaya başladı.”

-"İNANARAK YARDIMCI OLMUŞTUK"-

 Parelel yapı denilen grubu üst düzeyinde bulunanların yaptıklarının "Sen de mi Brütüs"ün ta kendisi olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, "Seçimlerde cemaatin Mansur Yavaş’ı desteklemelerine, 'Bunu kendinize nasıl yediriyorsunuz' diye soruyorum. Başlarını önlerine eğiyorlar, benim samimi olup da eskiden konuştuğum insanların hepsi ‘Başkanım sana haksızlık yaptık’ dediler” diyerek olayların gelişimini anlattı.

 Zamanında paralel yapı denilen gruba herkesin inanarak yardımcı olduğunu Belirten Başkan Gökçek, "Herkes yardımcı olurdu, önemli olan bir işi yaptıktan sonra hataları savunmamak asıl olan bu. Görmediğim bir şey varsa, benim dibimi oyuyorsa, bu da bütün delilleriyle ortaya çıkıyorsa, bizim buradaki tek suçumuz saf bir Müslüman olarak bunlara inanmış olmamız" şeklinde konuştu.

 Gökçek, çocukları ve torunlarının paralel yapının okullarında okuduğunu olayın ortaya çıkmasının ardından torunlarını bu okullardan aldığını, eşi Nevin Gökçek'in adının verildiği bir okuldan da Avukat kanalıyla yaptıkları başvuru sonucunda ismin kaldırılmasını sağladıklarını söyledi .

-"KILIÇDAROĞLU PARALEL YAPININ EMRİNDE"-

  Program sunucusu Sevilay Yükselir'in, CHP ile Paralel yapı ilişkisini sorması üzerene de Başkan Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun şu anda kesinlikle paralel yapının emrinde olduğunu ifade ederek, "Hem de öylesine bir kıskaç altına alınmıştır ki; Paralel yapı bir şey isteyecek Kılıçdaroğlu’nun yapmaması mümkün değil" diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.12.2014 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2014-11-25 16:16:41

helal olsun başkanım sana kimse kurtulmaz senin elinden