Melih Gökçek'in yeniden aday olmak istemesi ve bazı çevrelerin bu konuda ki rahatsızlığı Ankara kulislerini hareketlendirmiş durumda.
Gökçek'in , üç dönemdir Başkanlık görevini yürütmesi ve Ankara için ciddi yatırımlar yapmış olması adaylık yarışının en büyük kozlarından birisi olacak gibi görünüyor.
MHP ve CHP kanadında ise , AK Parti'nin karşısına Başkent için potansiyel bir aday belirleme çabası içerisinde oldukları biliniyor.
Ak Parti tarafında ise birçok ismin Büyükşehir adaylığı için geçmesi de kafaları karıştırmış durumda.
Melih Gökçek'in uzun yıllar Ankara'yı yönetmesi ve bu sayede kentin ciddi stratejik konumlarını çok iyi bilmesi diğer parti adaylarının işini her halükarda zorlaştıracaktır.
Başbakan Erdoğan'ın ise, Gökçek'in adaylığı konusunda nasıl bir yaklaşım içerisinde olduğunu bilmek mümkün değil.Çünkü son ana kadar beklemek ve tüm olasılıkları hesaplayıp karar vermek Başbakan'ın en belirgin özelliği.
Önemli noktalardan biriside, Ankara için daha önce ne yapılmışsa yeni seçilecek olan Başkan'ın çok daha fazla katma değer oluşturabilecek projelere imza atması gerekiyor.
ankarahaberleri.net / ankarahaber24.com