PYD Eşbaşkanı Müslim, Türkiye’nin Rojava'ya ancak NATO kararıyla girebileceğini belirtip böyle bir durumda ise direneceklerini söyledi.
Türkiye'nin Suriye'ye girme ihtimaliyle ilgili olarak soruları yanıtlyana Müslim şu ifadeleri kullandı:
Askerin tutumu doğrudur. Büyük devletlerin yetkilileri ile konuştuk. Bu korkuları vardı. Şöyle söylediler; ‘Orası yalnız sizin ve Türkiye’nin sınırı değil, NATO’nun sınırıdır.’ Açıkça bana söylediler. Öyle bir şey olursa, sınır ötesi bir harekât olursa NATO kararı gerektirir. Bu nedenle askerin tutumu doğrudur. Türkiye öyle bir girişimde bulunursa bu demektir ki NATO’nun kararıdır. NATO kararı olursa çok şey değişir. İlgili taraflar en büyük devletler bu işe karışır.
Bugüne kadar bölgemize, köylerimize rejimden, DAEŞ'den veya herhangi bir güçten gelen saldırılar karşısında durduk. Başka yerden gelirse de buna direniriz.
PYD liderinden küstah açıklama
Suriye'deki kaosun etkileri her geçen gün ülkemizi tehdit etmeye devam ediyor.
Takım | O | Av | P |
---|
Şamp. Ligi
UEFA
Düşme Hattı
Takım | O | Av | P |
---|
Şamp. Ligi
UEFA
Düşme Hattı
Takım | O | Av | P |
---|
Şamp. Ligi
UEFA
Düşme Hattı
Takım | O | Av | P |
---|
Şamp. Ligi
UEFA
Düşme Hattı
Takım | O | Av | P |
---|
Şamp. Ligi
UEFA
Düşme Hattı
Trend Haberler

Ankara'da bir kadın sevgilisini silahla vurarak öldürdü

Ankara'da korkunç kaza: Aynı aileden 4 kişi öldü

Ankara Emniyet'inden çocuk kaçırma haberlerine ilişkin açıklama

Ankara'da cinayet: Başından vurulmuş halde bulundu

Mansur Yavaş CHP'den aday adaylığını açıkladı!

Ankara'da feci kazada 2 kişi hayatını kaybetti