Bu haber işsizler için önemli!

Türkiye’de en fazla talep gören meslekler belli oldu. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, bu yılın en çok aranan mesleklerini açıkladı.

16 Kasım 2014 Pazar 10:41
Bu haber işsizler için önemli!
 Yazıcı çalışma kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 94 farklı meslekte 198 bin 582 kişilik açık iş olduğunu belirterek “Her 5 işverenden birinin açık işi var” dedi.

2014 yılının ilk 6 ayına ilişkin işgücü piyasası verilerinin derlendiği araştırmaya göre işverenlerin aradığı nitelikte eleman bulamadığını dile getiren Yazıcı, eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler arasında makineci (tekstil), satış danışmanı, beden işçisi, garson, kaynakçı, şoför, mobilyacı, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve muhasebeci mesleklerinin yer aldığını söyledi.

İmalatta açık yüzde 29

Yazıcı, 75 ilde tam sayım, 6 ilde ise örneklem yöntemiyle 10 ve daha fazla kişi istihdam eden 129 bin 65 işyeri ziyaret edilerek yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Yazıcı, çalışma kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 94 meslekte 198 bin 582 kişilik açık iş olduğunu belirterek, “Her 5 işverenden birinin açık işi var. İmalat sektöründeki işyerlerinin yüzde 29’unun, insan sağlığı ve sosyal hizmetler sektöründeki işyerlerinin yüzde 28’inin, konaklama ve yiyecek faaliyetleri sektöründeki işyerlerinin ise yüzde 27’sinin açık işi bulunuyor” dedi.

NİTELİKLİ ELEMAN SORUNU
 
Eleman temininde güçlük çektiğini belirten işverenlerin buna sebep olarak ilgili meslekte aradığı düzeyde niteliğe ve beceriye sahip eleman bulunamamasını  gösterdiğine dikkat çeken Yazıcı “Biz İŞKUR olarak bu mesleklerde eleman bulamayan tüm işverenlerimizi Kurumumuza bekliyoruz. Gerek mesleki eğitim kurslarımız gerekse de işbaşı eğitim programlarımızla bu açığı kapatmaya hazırız” diye konuştu.

Star

Son Güncelleme: 16.11.2014 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.