29 Ağustos 2020'de 549 milyon lira bedelle ihale edilen Gerede Suyu projesinin hala tamamlanmadığını ve Polatlı'ya suyun 6 aydan önce gelmesinin mümkün olmadığını savunan Teke, "Bugün Polatlı'da Büyükşehir Belediye Başkanı'nın katılacağı Polatlı içme suyu hattının açılış töreni var. Hala ortada bir şey yok, bu suyun gelme şansı da yok. Polatlı'ya gelecek olan Gerede suyunun özellikle İvedik Arıtma Tesisi'nden geçerek gelmesi gerekiyor ki İvedik ile Yenikent arasındaki çalışmalar hala devam ediyor. Ankara ile Polatlı arasındaki boru hattı işi henüz bitmemiş, depolar bitmemiş durumda. Arada bir de Kuşçu mevkisindeki depo var, o da bitmemiş. Şimdi bugün buraya su gelecek. Bu nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir aldatmacadır ki Polatlı'ya su geleceği söyleniyor. Özellikle Polatlı'ya gelecek olan suyun 6 aydan önce gelmesi mümkün değil. Ben 1 yıl olabileceğini tahmin ediyorum. Polatlı'ya bugün suyun gelme ihtimali yok. Bu kocaman bir yalan." dedi.

Teke, Yenikent, İvedik Organize Sanayi Bölgesi ile Kuşçu ve Kargalı mahallerinde isale hattıyla ilgili çalışmalarda eksikler olduğunu da savundu.

Kargalı'daki depo ile Polatlı'daki içme suyunun bağlanacağı alan arasında yaklaşık 3 kilometrelik boru hattının da tamamlanmadığını belirten Teke, "Bugün Yenikent'ten, Ankara'dan suyun geldiğini size açıklayacaklar ama arada boşluklar varken, borular bağlanmamışken bu su nasıl gelecek? Nasıl gelecek biliyor musunuz? Tersten gelecek. Tersten boru dolduruyoruz, 4 gündür Polatlı'da. Polatlı'nın normal içme suyu olan Yüzükbaşı suyuyla Kargalı-Polatlı arasındaki boru küçük bir bağlantıyla dolduruluyor. Bugün akacak olan bu birebir Yüzükbaşı suyudur. Bunu hep birlikte bugün göreceğiz." diye konuştu.

Teke'nin bu açıklamaları, Polatlı'da büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar, Gerede suyunun ne zaman geleceğini ve bu yalanın neden söylendiğini merak ediyor.