Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mamak'ta E.Ş. ve beraberindeki 3 kişinin, bir şarküteri dükkanını silah zoruyla kendi üzerlerine almak istediklerini ve iş yeri sahibini ölümle tehdit ettiklerini tespit etti. Ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı ve şahısların aynı araç içerisinde İzmir'den Ankara'ya doğru yola çıktıklarını belirledi.

Emniyet güçleri şüphelilerin bulunduğu aracı Ankara girişinde durdurarak E.Ş., B.K. ve D.M. isimli şahısları gözaltına aldı. Yapılan üst aramalarda şüphelilerin çökmeye çalıştıkları iş yeri sahibine ait toplam değeri 2 milyon 500 bin TL olan 3 adet çek ele geçirildi.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden B.K ve D.M. isimli şahıslar 1 ay boyunca konutu terk etmeme ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, E.Ş. isimli şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu olay, son zamanlarda artan gasp ve şiddet olaylarının bir örneği olarak dikkat çekiyor. Yetkililer, vatandaşları bu tür olaylara karşı dikkatli olmaları ve herhangi bir tehdit veya saldırı ile karşılaşıldığında vakit kaybetmeden emniyet güçlerine bildirilmesi konusunda uyarıyor.