Artık hastane randevularını almak oldukça basit bir hale geldi. Vatandaşlar internet üzerinden veya telefonla kolayca randevu alabiliyorlar. MHRS üzerinden hastane ve bölüm tercihleri yapılabiliyor.

Ancak randevu alıp gelmeyen veya iptal etmeyen binlerce vatandaş sağlık sisteminde aksamalara neden oluyor. Sağlık Bakanı Koca, bu konuya dikkat çekerek, yeni bir düzenleme yapıldığını ve gelecek aydan itibaren uygulanacağını belirtti. Randevusunu alan ancak gelmeyen kişilere karşı çeşitli çalışmaların yapılacağını vurguladı.

Koca, "MHRS randevusuyla ilgili bazı sorunlar yaşandığının farkındayız, özellikle yan dal branşlarında bu sorunu daha belirgin bir şekilde yaşıyoruz. Bu konuda yoğun çalışmalarımız var. Vatandaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Koca, "Randevusunu aldığı halde gelmeyen kişi sayısı 110 bin. Bu doğru bir durum değil. Bu, tedavi edilme imkanı olabilecek hastaların hakkının gasp edilmesi anlamına geliyor. Hepimiz sorumluluklarımızı bilmeliyiz, vatandaşlarımızın da hassasiyetle üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz." ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.