Geçtiğimiz yıl bayram öncesi erkene alınan maaş ödemeleri, bu yıl da merak konusu oldu. 9 gün sürecek bayram tatili için memurlar, "Nisan ayı maaşları ne zaman yatacak? Bayramdan önce maaşlar yatar mı?" sorularına yanıt arıyor.

Resmi Bir Açıklama Yok, Beklenti Büyük

Nisan ayı emekli ve memur maaşı ödemelerinin öne çekildiğine dair resmi bir açıklama henüz yapılmış değil. Fakat Ramazan Bayramı'nın 10-12 Nisan tarihlerine denk gelmesi, maaşların bu tarihten önce yatırılması beklentisini doğuruyor.

Geçen Yıl Erken Ödenmişti

2023 yılında da Ramazan Bayramı öncesi memur maaşları erkene alınmış ve bu durum büyük memnuniyet yaratmıştı. Bu yıl da benzer bir uygulamanın yapılması, memurlar tarafından umutla bekleniyor.

Bilgiler Geldikçe Haberdar Olacaksınız

Nisan ayı maaş ödemelerinin tarihiyle ilgili resmi bir açıklama yapıldığında haberimizde yer vereceğiz.

Bayram Tatilinin Detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak. 9 Nisan Salı günü yarım gün mesai yapılacak ve 10 Nisan Çarşamba'dan 12 Nisan Cuma'ya kadar resmi tatil olacak. Bayram tatilinin hafta sonuna denk gelmesiyle birlikte 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile dahil olacak.

Kamu Çalışanları 9 Gün Tatil Yapacak

8 Nisan Pazartesi günü idari izin olarak kabul edildi. Bu sayede kamu çalışanları, 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar günü sona erecek 9 günlük bir tatil yapabilecek.