Seçim öncesi 5 yılı değerlendiren Yavaş, Ankara'ya şeffaf, katılımcı, adil ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı getirdiklerini söyledi. Kimseyi ayırmadan ve hangi bölgeden ne kadar oy alındığına bakılmaksızın hizmet ettiklerini dile getiren Yavaş, Ankaralıların başını öne indirecek tek bir işin içinde olmadığını kaydederek, rekor oyla vatandaşların kendisine görevi 5 yıl daha emanet ettiğini belirtti.

Yavaş, kamuoyu anketleri ve seçim sonuçlarından halkın yöneticilerden polemik istemediği sonucunun çıktığını söyledi. "Halk artık kavga etmeyen, işini yapan, çok çalışan kişilere teveccüh gösteriyor, 'işini yap kötü günümde yanında ol' diyor. Bunun da en büyük kanıtı Ankara seçimlerindeki rekor oy farkıdır." dedi.

Bu nedenle "Az laf çok iş" dediklerini vurgulayan Yavaş, umutlarını şu şekilde dile getirdi: "Umuyoruz ki bu anlayış Türkiye'de siyaset yapan herkese sirayet etmelidir. Halkı anlayan, dertleriyle hemhal olan, yalnızca halkın verdiği görevi yapan anlayış ülkemizde hakim olmalıdır. Kibir, nefret, ayrıştırma siyaseti artık bu topraklardan silinip atılmalıdır."

Yavaş, yaptıkları çalışmalar ve siyasi tutumları nedeniyle herkesin belediyecilik anlayışlarını konuştuğunu ve bu durumun en büyük onuru ve torunlarına bırakacağı en büyük miras olduğunu ifade etti. Yavaş, bu dönemde de Ankara'yı altyapısıyla, yeşil alanlarıyla, teknoloji merkezleriyle, gençlik merkezleriyle, ulaşımıyla, yollarıyla, tarihi ve kültürüyle, sanatıyla, sporuyla ve elbette dayanışmasıyla geleceğe taşımak için çok çalışacaklarını söyledi.

Mansur Yavaş'ın bu sözleri, Türk siyasetinde bir dönüm noktası olarak yorumlanıyor. Yavaş'ın bu mesajı, tüm siyasi partilere ve siyasetçilere bir uyarı olarak nitelendiriliyor.