Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala Mamak'ta siyasi kulisleri sarsan bir gelişme yaşandı. 50 CHP üyesi, parti yönetiminden istifa ederek AK Parti saflarına katıldı. AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Asım Balcı'ya destek verme kararı alan CHP'li üyeler, Mamak'ta AK Parti'nin rüzgarını daha da güçlendirdi.

Katılım töreninde konuşan AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan üyelere hoş geldiniz dedi. Balcı, "AK Partimize katılan üyelerimizi tebrik ediyorum. CHP'den istifa ederek AK Partimize katılan arkadaşlarımız gücümüze güç kattı. Mamak'ta 31 Mart gecesi inşallah hep birlikte destan yazacağız. 1 Nisan sabahından itibaren de hiçbir ayrımız gayrımız olmadan Mamak'ı hep birlikte yöneteceğiz" diye konuştu.

CHP'den AK Parti'ye geçen üyelerin ise AK Parti'nin Mamak'ta hizmet odaklı projelerine ve Asım Balcı'nın vizyonuna inandıkları için bu kararı aldıkları belirtildi.

Bu transfer, Mamak'ta seçim yarışını daha da kızıştırdı. AK Parti'nin Mamak'ta zafer kazanma şansını artırdığı yorumları yapılıyor.