İddialara göre, Somali uyruklu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki F.A.A. ve 12 yaşındaki ablası A.A.A., Türkçe öğretmenleri Hüseyin G.'ye özel ders almaya başladı. F.A.A., özel dersler sırasında Hüseyin G.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ailesine anlattı. Ablası A.A.A. da aynı şekilde istismara uğradığını söyledi.

Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Hüseyin G., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Baba Suçlamaları Doğruladı

Kızların babası B.İ.M.A., verdiği ifadesinde Hüseyin G.'nin küçük kızının sınıf öğretmeni olduğunu ve çocuklara ücretsiz ders vermeyi teklif ettiğini söyledi. B.İ.M.A., Hüseyin G.'nin farklı günlerde eve gelerek çocuklarına ders verdiği sırada cinsel istismarda bulunduğunu da ileri sürdü.

Hüseyin G. Suçu Reddediyor

Suçu kabul etmeyen Hüseyin G. ise ifadesinde kızların Türkçesi zayıf olduğu için babalarının kendisinden özel ders talebinde bulunduğunu söyledi. Hüseyin G., mağdurlar da dahil olmak üzere tüm öğrencilerine başarılarını takdir etmek için dokunduğunu savundu.

Dava Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hüseyin G. hakkında 'Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 6 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilerleyen günlerde bu mahkemede görülmesi bekleniyor.