Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenler, iki şehri birbirine adeta yakınlaştıracak.

Ulaştırmada Dev Projeler Birer Birer Hayata Geçiyor

Bakan Uraloğlu, Elmadağ'da yaptığı açıklamada, 2002-2024 yılları arasında ulaşım projeleriyle Türkiye'nin adeta çağ atladığını vurguladı. Demiryolu altyapısına 57 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, Ankara-İzmir ve Ankara-İstanbul hatlarında yapılacak çalışmalara da dikkat çekti.

Ankara-İzmir Hattında da Büyük Hız Kazanılacak

Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşürecek olan Ankara-İzmir hattındaki çalışmalar da hızla devam ediyor. Bu sayede Ege ve İç Anadolu bölgeleri arasındaki ulaşım daha da kolaylaşacak.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı Detayları

  • Hat uzunluğu: 344 kilometre
  • Tren hızı: 350 kilometre/saat
  • Seyahat süresi: 80 dakika (1 saat 20 dakika)
  • Viyadük sayısı: 19 (toplam uzunluk 14 kilometre)
  • Tünel sayısı: 52 (toplam uzunluk 120 kilometre)

Demiryolu Yatırımlarıyla Türkiye'nin Dört Bir Yanı Birleşiyor

Bakan Uraloğlu, demiryollarında Ankara'ya çağ atlatıldığını ve hat uzunluğunun 10 bin 948 kilometreden 13 bin 919 kilometreye çıkarıldığını söyledi. 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa edilerek Avrupa'da 6'ncı, dünyada ise 8'inci hızlı tren işletmecisi olunduğunu da vurguladı.

Hızlı tren hatlarının şu anda 11 şehre doğrudan, 9 şehre ise dolaylı hizmet vererek ülke nüfusunun %50'sine ulaştığını belirten Uraloğlu, yatırımların devam edeceğini ve Türkiye'nin dört bir yanını demiryolu ağlarıyla birleştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.