Bakan Bayraktar, yıl sonuna kadar üretimin 100 bin varile çıkarılması hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Bayraktar, Sarıyer Ayazağa Atatürk Stadı'nda düzenlenen iftar programına ve Üsküdar'da Mehmet Genç Kütüphanesi'nde gençlerle buluştuğu programa katıldı.

Gabar'da Petrol Zenginliği:

Bakan Bayraktar, Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde 2021'de keşfedilen 1 milyar varillik petrol rezervinden bahsetti. Bölgede hızlı bir şekilde üretime geçildiğini ve günlük 37 bin varile ulaşıldığını belirten Bayraktar, Ramazan sonunda üretimin 40 bin varile, yıl sonuna kadar ise 100 bin varile çıkarılacağını açıkladı. Bu hedefin gerçekleştirilmesi halinde Türkiye'nin petrol üretiminin iki katından fazla artması anlamına gelecek.

Sakarya Gaz Sahası:

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'ndan da müjdeli haberler verdi. Günlük 3,7 milyon metreküp doğalgaz üretiminin evlerde kullanılmaya başlandığını hatırlatan Bayraktar, yeni sahalar keşfederek ve yeni kuyular açarak üretimi artırmayı hedeflediklerini söyledi. 2024 yılında yeni müjdeler verebileceklerini de sözlerine ekledi.

Enerjide Dışa Bağımlılık:

Bakan Bayraktar, enerji arz güvenliğinin önemini vurgulayarak Türkiye'nin enerjideki en büyük probleminin dışa bağımlılık olduğunu söyledi. Türkiye'nin kullandığı enerjinin üçte ikisini ithal ettiğini ve bunun döviz kuruna büyük bir yük bindirdiğini belirten Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Nükleer Enerji:

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin nükleer enerjide de önemli adımlar attığını ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk reaktörünün bu yıl devreye alınmasının planlandığını söyledi. Bakan, 30 bin kişinin çalıştığı Akkuyu Nükleer Santrali'nin tamamlanmasıyla Türkiye'nin enerjide şampiyonlar ligine gireceğini de sözlerine ekledi.