Konuşmasında, tarihi boyunca ülke topraklarının vatan olması için hayatlarını feda eden kahramanlara dua ederek başlayan Erdoğan, yerel seçimler üzerinden Yeniden Refah Partisi'ne yüklenerek, "Nerede CHP belediyesi varsa her taraf dökülüyor" dedi.

Erdoğan, seçim sonuçlarından ziyade ülke genelindeki bir anlayışın üzüntü verici olduğunu belirterek, "Ankara, İstanbul, İzmir böyle. Nerede CHP belediyesi varsa her taraf dökülüyor, rezalet" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, kamu bütçesinden şehirlere tahsis edilen kaynakların akıbeti konusunda da endişelerini dile getirdi ve "Bu zihniyeti mutlaka ama mutlaka 31 Mart'ta siyasetten tasfiye etmeliyiz" çağrısında bulundu. Erdoğan, eski dönemde hesap uzmanı olarak tanımlanan bir ismin şu an emekli olduğunu ve belediye başkanının da aynı akıbete uğrayacağını dile getirdi.

Onlara Atatürk, şeffaflık, dürüstlük veya ülke menfaatleri gibi konuların önemsiz olduğunu öne sürerek, "Bunların tek derdi kendi çevrim içi dünyalarındaki sahte düzeni korumaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Keçiören'deki bu konuşması, yerel siyaset ve belediye yönetimleri üzerine tartışmalara yol açacak gibi görünüyor.