Demirci, çocukları "Beni bodruma indirin, bana yardım edin. Size lolipop vereceğim" diyerek kömürlüğe indirmiş ve burada pantolonlarını indirmeye kalkmıştır. Kaçmaya çalışan bir çocuğu yakalayan Demirci, çocuğun cinsel organını ısırarak koparmıştır.

Olay sonrası tutuklanan Demirci hakkında "basit cinsel istismar", "nitelikli yaralama" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 111 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Evren Demirci, müşteki aileler ve avukatları yer aldı. Demirci, savunmasında "Evliyim ve bir oğlum var. Görme engelli olduğum için bir iş yapamıyorum.

Savunmamı avukatımla yapmak istiyorum. Adli Tıp'tan rapor alınmasını talep ediyorum" dedi. Saldırıya uğrayan çocuk H.A. ise SEGBİS yöntemiyle duruşmaya bağlandı.

Olay gününü anlatan H.A, "Arkadaşlarımla dışarıda bisiklet sürerken annem yanımıza geldi, sonra da gitti. Bir adam benden ve arkadaşlarımdan yardım istedi.

Adam bizi bodruma bir yere götürdü. Işıkları açtırdı ve 'Sünnet oldunuz mu' dedi. Sonra 'Sen içeride dur, onlar çıksın' dedi bana. Arkadaşlarım dışarı çıktı. Bana zarar verdi" dedi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 13 Haziran'a erteledi.