Yangında 9 iş yeri kül olurken, yabancı uyruklu 5 kişinin bakır kabloları plastiğinden ayırmak için yaktığı ateşin neden olduğu belirlendi. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Yangın, Dün Öğleden Sonra Başladı

Dün saat 15.00 sıralarında, İvedikköy Mahallesi'ndeki Hurdacılar Sitesi'nde geri dönüşüm firmasına ait açık alanda yangın çıktı. Atık kağıt ve lastiklerin tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü ve kısa sürede sitedeki diğer iş yerlerini de tehdit etmeye başladı.

16 Saatlik Mücadele

Haber üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale eden ekipler, 16 saatlik mücadelenin ardından yangını söndürmeyi başardı.

9 İş Yeri Kül Oldu

Yangın nedeniyle bölgede bulunan 9 iş yeri kül oldu. Yangında can kaybı yaşanmazken, maddi hasarın boyutu ise büyük.

Yabancı Uyruklu Şüpheliler Gözaltına Alındı

Yangının, yabancı uyruklu 5 kişinin bakır kabloları plastikten ayırmak için yaktıkları ateşin neden olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri, olay yerinde yaptığı araştırma sonucu 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

1 Kişi Tutuklandı

Gözaltına alınan şüphelilerden 18 yaşından küçük olan A.F.E., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. A.F.E., savcılıktaki ifadesinin ardından Ankara 9'uncu Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Diğer 4 şüphelinin ise sorguları devam ediyor.

Soruşturma Sürüyor

Olayla ilgili soruşturma jandarma tarafından sürdürülüyor.

Bu trajik olay, geri dönüşüm tesislerinde alınması gereken güvenlik önlemlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, benzeri olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguluyor.