• 17 Nisan 2024 sabahı erken saatlerde, Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde bulunan Nur Apartmanı'nda, Birgül Alamur ve 9 yıl önce boşandığı ancak hala birlikte yaşadığı Veysel Dörtkozan arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma başladı.
  • Tartışmanın kızışması üzerine Alamur, kızları 19 yaşındaki M.D.'nin de evde bulunduğu sırada Dörtkozan'a önce keserle vurdu, ardından bıçakladı.
  • Alamur, suçu işledikten sonra polis merkezine giderek teslim oldu.
  • Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri Dörtkozan'ın hayatını kaybettiğini teyit etti.
  • Dörtkozan'ın cansız bedeni, Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Suç Kaydı Ortaya Çıktı:

Soruşturmada Dörtkozan'ın 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Kasten yaralama', 'Görevi yaptırmamak için direnme' ve 'Yankesicilik' gibi suçlardan çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

3 Ay Önce de Saldırı Gerçekleşmişti:

Dörtkozan'ın 3 ay önce de eski eşini bıçakla yaraladığı, ancak Alamur'un şikayetçi olmadığı öğrenildi.

Alamur'un Savunması:

Gözaltına alınan Alamur, poliste verdiği ilk ifadesinde, eski eşi ile eskiden beri kavga olduğunu ve kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdü.

Komşu Tanığı:

Alamur ile Dörtkozan'ın komşusu Ertuğrul Gazi Çoşkun, "Yıllar önce boşanmışlardı kendileri. Adam zaten sürekli evde kalıyordu. Eşini darbediyordu. Birkaç ay önce kadını bıçaklamıştı. Dün gece de 03.00 sırlarında doğru bir darp olayları olmuş. Kadın da bu sefer kocasını bıçaklamış. Kadın kendini korumak için yapmış" dedi.

Soruşturma Sürüyor:

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.