22 yılda demir yollarında büyük bir atılım gerçekleştiren Türkiye, bu sayede dünyada yüksek hızlı trene sahip 8. ülke konumuna yükseldi. Ülkenin dört bir yanını hızlı tren hatlarıyla birbirine bağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, demir yollarına toplamda 57 milyar dolar yatırım yaptı.

Hız, Konfor ve Güvenin Tercihi: YHT'ler

Hızlı tren hatları, sağladığı konfor ve zamandan tasarruf ile vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Türkiye'nin ilk YHT hattı olma özelliğini taşıyan ve "gözbebeği" olarak nitelendirilen Ankara-Eskişehir hattı, bu başarının öncülüğünü yapıyor.

Hizmete alındığında 4 saat süren Ankara-Eskişehir arası seyahat süresi, YHT ile 1 saat 25 dakikaya indi. Halen günde karşılıklı 4 sefer düzenlenen Ankara-Eskişehir YHT'lerinde 2024 yılında 5 Nisan tarihine kadar toplam 78 bin 575 yolcu taşındı. Bu da günlük ortalama 1455 yolcuya denk geliyor.

Yolcular Memnun, Talep Artıyor

Hızlı, konforlu ve güvenilir seyahat imkanı sunan Ankara-Eskişehir YHT'leri, vatandaşlardan büyük memnuniyet topluyor. Neredeyse her seferinde tam dolu olarak kalkan YHT'ler, her gün ortalama 35-40 bin kişiye ulaşım hizmeti veriyor. YHT artı otobüs veya YHT artı tren bağlantısıyla gerçekleştirilen kombine taşımacılıklar da önemli oranda zaman tasarrufu sağlayarak vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

Bakan Uraloğlu, YHT hatlarının şehir içinde seyahat etmekten daha hızlı ve konforlu olduğunu da sözlerine ekleyerek bu ulaşım şeklinin önemini bir kez daha vurguladı.