ODTÜ'lüler bu fırsatıda kaçırmadı

Ankara'daki Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) PKK yandaşı bir grup, Kobani'yi bahane ederek ortalığı savaş alanına çevirdi.

09 Ekim 2014 Perşembe 23:55
ODTÜ'lüler bu fırsatıda kaçırmadı
Güvenlik güçleri, AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen PKK yandaşı gruba ODTÜ girişinde biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Ankara Üniversitesi'ndeki eylemde ise bir grup eylemci Cemal Gürsel Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) içerisinde toplanan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, IŞID'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek istedi.

Okulun Eskişehir Yolu üzerindeki A1 kapısına gelen grubun önü çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar tarafından kesildi.

Polis ekipleri daha sonra dağılmayan gruba tazyikli su ile müdahale etti. Eylemciler tazyikli suyla müdahaleye molotof kokteyli, taş, ve havai fişeklerle karşılık verdi.

'GÜZİDE ÜNİVERSİTEMİZİN ADINA YARAŞIR HAREKET EDELİM'

ODTÜ kampüsü girişinde süren olaylarla polis yetkilileri grubun dağılması yönünde zaman zaman uyarı anonsu yaptı.

Polis yetkilisi; "ODTÜ A1 kapısında kanunsuz eylem yapan gruba sesleniyorum. Lütfen bulundugunuz okulun adına yaraşır öğrenci olmaya davet ediyorum sizi. Kanunsuz eyleminize son verin. Vatandaşlarımıza zarar vermeyin. Attığınız taşlar ve molotoflardan dolayı vatandaşlarımız ve basın mensuplarımız zarar görüyor. Bu güzide üniversitemizin adına yaraşır bir şekilde hareket edelim. Sizi daha uygun davranmaya davet ediyorum. Lütfen bu eyleminize son verin" şeklinde uyarı yaptı.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ'DE KARIŞTI

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ndeki Kobani protestosunda da olaylar çıktı. Okul içinden çıkan bir grup eylemci Cemal Gürsel Caddesi'ni trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis ekipleri  TOMA ile müdahale etti.

Son Güncelleme: 10.10.2014 01:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saliha 2014-10-11 10:56:27

bu odtüyü ne gözünüzde büyütüyorsunuz. dünyada ilk 100 e bile giremiyorlar. burda hava atıyorlar.