Fuat Avni deşifre oldu!

Güvenlik birimleri, Twitter'daki Fuat Avni hesabının, 3 ayrı kişi tarafından kullanıldığını saptadı.

28 Aralık 2014 Pazar 17:36
Fuat Avni deşifre oldu!
Güvenlik birimleri, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla Paralel Yapı lehine algı oluşturmaya çalışan 'Fuatavni' hesabı ile ilgili önemli bilgilere ulaştı.

Buna göre hesabı açan kişi tespit edildi. Fakat hesabı açan şahıs kullanmıyor. Fuatavni isimli hesabı kullanan 3 kişi Paralel Yapı uzantılarından gelen bilgileri derleyerek paylaşıyor. Kaynaklar, bürokraside çalışan ve hesaba bilgi aktaran bazı kişilerin de tespit edildiğini belirtti.

Özellikle 15-25 Aralık operasyonları sonrasında sosyal medya üzerinde yapılan propaganda ve bilgi kirliliği yoğun şekilde gündeme gelmişti. Bunun üzerine yapılan yasal düzenlemeler yanında, bazı hesaplarla ilgili yapılan incelemeler de devam ediyor.

ABD TOPU TWITTER'A ATTI

Bu hesaplar arasında yer alan 'Fuatavni' Twitter hesabı ile ilgili olarak araştırma yapan güvenlik birimleri, önemli bilgilere ulaştı. Buna göre hesabı açan kişi ile kullanıcıları farklı. "Havuz hesap" olarak kullanılan bu hesabı açan kişiye ait bazı bilgiler belirlenmiş olsa da kullanıcı aynı kişi değil.

'Fuatavni' hesabını aktif olarak kullanan 3 ayrı kişi bulunuyor. Güvenlik birimlerinin yaptığı incelemeler sonucunda ABD'ye kadar hesapların izleri takip edildi. Hesabın aktif 3 kullanıcısı olduğu belirlendi. Hesabın, farklı kamu kurumlarından ve birbirine yakın zamanlarda yapılan sızıntıları nasıl servis ettiği de önemli ölçüde belirlendi. Devlet içindeki Paralel Yapılanma ile bağlantılı bürokratlardan yapılan sızıntı, bu hesap üzerinden servis ediliyor.

Bu nedenle birden fazla yerde olup biteni internet üzerinden yayan bir hesap oluşturulabiliyor. Özellikle kamu kurumlarından sızan bilgiler, yine bu hesabı kullanan 3 ayrı kişi tarafından servis ediliyor. 'Fuatavni' hesabını kullanan kişilerle ilgili çalışmalar ABD sınırında bitiyor. Uyuşturucu, çocuklara yönelik istismar gibi konularda işbirliği güçlü olan ABD güvenlik birimleri, korsan hesapları ile ilgili olaraksa topu sosyal medya şirketine attı. ABD'li yetkililer, bu bilgilerin sözkonusu mesajların yayımlandığı şirketten talep edilmesi gerektiği yanıtını verdi, sosyal medya şirketi ise Türkiye'nin talep ettiği bilgileri uzun süredir vermiyor.

3'ÜNCÜ TARAF DA DEVREDE

Korsan hesaplarla ilgili yapılan çalışmalarda, hukuk sınırı içindeki bütün imkanların kullanıldığı kaydedilirken, '3'üncü taraf' olarak bilinen kaynakların da devreye sokulduğu öğrenildi. Bazı AB ülkelerinde sosyal medya şirketlerinin bu tür hesaplarla ilgili işbirliği yapmasının zorunlu olması, Türkiye'nin doğrudan alamadığı bilgileri, 3'üncü ülkeler üzerinden almasını gündeme getirdi. Eğer anlaşma sağlanırsa, bu bilgiler 3'üncü taraflar üzerinden de alınabilecek.

Sabah

Son Güncelleme: 01.01.2015 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep fazlioglu 2014-12-31 09:39:10

Fuat avni isimli sahis vatan hainiidir bu boyle biline sen devletin butun sirlarini icraatlarini operasyonlarinii desifre et ondan sonrada bu ulkeyi kaosa suruklemeye calidan kisilerin yaninda dur daha sonrada bu devletin maasiyla paradiyla evine ekmek gotur bu hõdúklûk degilde nedir terbiiyesizlik ahlaksizliktir vatan hainligidir deyyusluktur