ABD'nin soykırım kabulu derin yara açtı!

Joe Biden’ın 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesi ABD ile Türkiye arasında yeni sorunlara yol açtı.

Ankara Haber
Ankara Haber
25 Nisan 2021 Pazar 08:32
ABD'nin soykırım kabulu derin yara açtı!

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına 'Ermeni soykırımı' demesinin ardından Dışişleri Bakanlığı tepkisini çok net koydu.

Bakanlıktan ilk olarak yapılan yazılı açıklamada, "Radikal Ermeni çevreleri ile Türkiye karşıtı grupların baskısı altında yaptığı açıklamayı kabul etmiyor, en şiddetli şekilde telin ediyoruz." denildi.

Bakanlık, yazılı açıklamadan sonra ABD'li Büyükelçi Satterfield'ı Dışişlerine çağırdı. Biden'ın yaptığı, tarihi ve hukuki dayanağı olmayan açıklamanın kabul edilemez olduğu, Satterfield'ın yüzüne karşı bir kez daha vurgulandı. Bakanlık konuya ilişkin şu duyuruyu yaptı: Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal tarafından kabul edilen Büyükelçi Satterfield’a, söz konusu açıklamaya ilişkin güçlü tepkimiz iletilmiştir.

Bu çerçevede, tarihi ve hukuki herhangi bir dayanaktan yoksun olan bu açıklamayı kabul edilemez bulduğumuz, tümüyle reddettiğimiz ve en kuvvetli şekilde kınadığımız ifade edilmiştir.

Son Güncelleme: 25.04.2021 08:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.