Çeçen liderden şok hareket

Kadirov’un yaptığı açıklamanın ardından Çeçenistan’da sakallı ve tesettürlü insanlara karşı baskı ve şiddet arttı.

17 Eylül 2014 Çarşamba 21:17
Çeçen liderden şok hareket
Ramazan Kadirov'un 15 Eylül'de Rusya'nın Çeçenistan yayını yapan televizyon kanalında 'peçeli ve çene üstünü kapatan kadınları sokak ortasında gözaltına alıp onları iç çamaşırlarına kadar soyacağız' açıklamasının ardından Kadirov'a bağlı silahlı çetelerin Cevherkale (Grozni)'de 3 tesettürlü bayanı zorla gözaltına aldığı iddia edildi.

Ramazan Kadirov'un önceki gün (15 eylül) Rusya'nın Çeçenistan yayını yapan Rusya 1 analında peçeli ve çene üstünü kapatan kadınları sokak ortasında gözaltına alıp onları iç çamaşırlarına kadar soyacağız açıklamasının ardından (16 eylül) Kadirov!a bağlı silahlı çeteler Cevherkale (Grozni)'de 3 tesettürlü bayanı zorla gözaltına aldı.

Tecavüze uğrayan tesettürlü bayanın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Kadirov’un tesettürlü bayanların yanı sıra sakalı uzun erkeklerede gözdağı vererek “Onlar vahabilere benzemek istiyorlar. Hiçbir suçları yoksa bile onlara benzemek istedikleri için onların sadece sakallarını değil sakklarıyla birlikte kafalarınıda keseceğiz” şekilde açıklama yapmıştı.

yeniakit

Son Güncelleme: 20.09.2014 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.