Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Başkan Tuna’nın yanı sıra ATO Başkanı Gürsel Baran ve çok sayıda işadamı katıldı.
GÜNDEMDE ERKEN SEÇİM VAR Toplantıda yaptığı konuşmada 24 Haziran tarihinde yapılacak seçimler konusunda iş dünyasına birlik çağrısında bulunarak, önemli mesajlar veren Başkan Tuna, şöyle konuştu: “Ülkemizin beka meselesi söz konusu. Bu kişilerden, partilerden öte bir duruma geldi.
Erken seçim diyoruz Avrupa ülkelerinin birisi diyor ki şöyle yap, biri diyor ki böyle yap… Neden erken seçime gidiyorsunuz diye soran bile var. Sana ne? Seni ne ilgilendiriyor?
Değerli arkadaşlar, hesap büyük yani 100 yıl önce Sultan Abdülhamit Han’a yapılanların 100 yıl sonraki versiyonu günümüz teknolojisiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yapılmaya gayret ediliyor. İstikrar noktasında ülkemizin Suriye gibi olmaması için hepimize görev düşüyor. Bakana, milletvekiline kızmış olabilirsiniz, belediye başkanına sinirlenmiş olabilirsiniz ama bugün o gün değil. Şu 7 düvele, memleket düşmanlarına iyi bir cevap vermemiz gerekiyor.”
HAFRİYAT DÜZENLEMESİ
İnşaat Mühendislerinin hafriyat düzenlemesiyle ilgili sorularına da açıklık getiren Başkan Tuna, düzenlemeye ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Vatandaş istiyor ki ben paramı aradaki adamlara vermeyeyim. Biz bu aracıların aradan çekilmesi için bir düzenleme gerçekleştirdik.
Şuanda hafriyat işleri, 1 Haziran’dan itibaren belediyemizin şirketi olan “Anket AŞ.” tarafından yürütülecektir. Hafriyatla ilgili yatırılacak paralar belediyemizin kasasına yatacak. Tabi bu arada hafriyatın dökümüyle ilgili ücretlendirmesi de 1 lira inmiş durumda 4 lira oldu… Sizde hep sıkıntıda olacak değilsiniz ya önümüzdeki süreçte bu fiyatlar değerlendirilebilir.
Biz belediye olarak zaten çalışan üreten herkesin yanında olmak zorundayız, işimiz bu. Belediye nedir milletin imkânlarını milletin hizmetine adaletli bir şekilde sunan bir mevki. Belediye sorun yeri değil, dolayısı ile çalışan, üreten herkesin yanındayız. Hafriyatla ilgili en doğru en adaletli olanı gerçekleştirmek bizim görevimiz.”
İMAR YÖNETMELİĞİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Başkan Tuna’ya en çok yöneltilen soruların başında imar yönetmeliği ve ruhsat alımları konusu yer aldı.
“Amacımız şehrin ruhunu korumak. Bozmak kolay, yapmak zor” sözleriyle iş dünyasına seslenen Başkan Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ruhsatlarla ilgili azalmanın esas sepelerinden bir tanesi de vatandaşın bu yönetmelikteki bir takım iyileştirmeleri umut etmesi.
Son anda bir şey çıkacağını ben tahmin etmiyorum çünkü çok bir değişiklik olmayacak. İki durum var. Mal sahipleri istiyor ki “ben şuanda olabileceği kadar fazla daire alayım” Haklı mı? Haklı.
Öbür taraftan gelecek nesiller diyor ki “yaptıklarına bak şehri mahvetmişler”… Buna bir çizgi çekmek gerekiyordu buna da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir yönetmelikle çizgi çekmeye çalıştı. Yani para zamanla geliyor ama şehir tekrar gelmiyor. Dolayısıyla şehirlerimizi, gelecek nesillere, ecdadımızın yaptığı gibi yaşanabilir, huzurlu, kültürümüze ve değerlerimize uygun şekilde oluşturmalıyız.”