Fuhuş kartlarına hapis cezası geldi sokaklar temizlendi

Ankara'da sokaklara bırakılan fuhuş kartları nedeniyle Valilik tarafından başlatılan operasyonlar kapsamında çok sayıda kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ankara Haber
Ankara Haber
06 Haziran 2017 Salı 09:48
Fuhuş kartlarına hapis cezası geldi  sokaklar temizlendi

Ankara'da kadın tacilerinin sokak ortalarına attıkları fuhuş kartı çok defa medyanın gündemi olmuştu. Bu işin planlayıcıları ve dağıtıcılarına hapis cezası gelince Ankara sokakları temizlenmiş oldu.

Fuhuş kartı dağıtanlara yönelik düzenleme işe yaradı, başkent sokakları müstehcen fotoğraflı kartlardan kurtuldu.

Aradan geçen 5 ayda başkentte 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi Aralık 2016'da kanunda yapılan değişiklik sonrasında fuhuş ve zinaya sürüklemek amacıyla sokaklara atılan kartvizitlerin dağıtıcılarına hapis cezası geldi. Düzenleme sonrası Ankara'da 13 kişinin tutuklanmasıyla başkent sokakları temizlendi.

Geçtiğimiz aylarda başkentte bir sivil toplum kuruluşu üyeleri ellerine aldıkları süpürge ve küreklerle sokaklardaki kartvizitleri temizleme eylemi yapmıştı. Yapılan eylem ve hapis cezası caydırıcı oldu. Kart dağıtıcıları sayısında büyük oranda azalma meydana geldi.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Türk Ceza Kanunu'nun 227. Maddesinin birinci fıkrasına eklenen düzenleme sonrası zina, çocukların istismarı ve fuhşa yönelik getirilen düzenlemeler ile birlikte bireyleri bu tür alışkanlıklara yönlendirici kartvizit, broşür ya da resimli belgeleri dağıtan kişiler, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

2016 Aralık ayından itibaren yürürlüğe giren kanun sonrasında başkentte özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokaklara atılan kartlarda azalma oldu. Kanunda yapılan değişiklik öncesinde kartların üzerinde müstehcen fotoğraflar bulunurken değişiklik sonrası sadece isim ve telefon numarasının yer aldığı ve eskiye oranla kartlarda ciddi anlamda azalma olduğu gözlemlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonlar sonucu kartvizit dağıtan 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son Güncelleme: 06.06.2017 10:11
Anahtar Kelimeler:
Fuhuş Kartları Ankara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.