Ankara trafiğini rahatlatacak çok önemli bir projenin daha duyurusu yapıldı.
Sabah'ın haberine göre,
Ankara trafiğinin ana arterlerinden 17 kilometrelik Anadolu Bulvarı, Tüvtürk önüne yapılacak battı-çıktı ile kesintisiz hale getirilecek. Bulvara yapılan 15 milyonluk 7. proje ile yolda tek bir trafik ışığı dahi bulunmayacak Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında yapılan Anadolu Bulvarı, kentin en önemli ana yollarından biri haline geldi.
Ankara Çevre Yolu'ndan başlayıp Konya Yolu'na kadar uzanan bulvar Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek battı-çıktı ile trafik lambalarından tamamen arınacak. Haziran ayında ilk kazmanın vurulacağı projenin eylül ayında tamamlanması bekleniyor.
3 GELİŞ-3 GİDİŞ OLACAK
Anadolu Bulvarı üzerine yaptığı Marşandiz, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy ve Halk Ekmek Köprüsü ile ana arter üzerinde trafik ışık sayısını azaltan Büyükşehir Belediyesi şimdi de bulvar üzerinde yer alan son trafik ışığını da önümüzdeki günlerde kaldıracak.
Yaklaşık 15 milyon TL'ye mal edilecek olan proje kapsamında Tüvtürk önünde yer alan trafik lambalarının olduğu bölgeye 3 geliş-3 gidişli battı-çıktı yapılacak. Bulvarın devamı niteliğindeki 1071 Malazgirt Bulvarı üzerindeki gecekonduyu da kaldıran Büyükşehir, bu projenin de tamamlanması ile Ankara Çevreyolu'ndan Sokullu Caddesi'ne kadar olan bölümde 17 kilometrelik kesintisiz trafik akışı imkanı sağlayacak.
Anadolu Bulvarı üzerindeki 7. projeyi hayata geçireceklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, "Büyükşehir Belediyesi olarak bulvar üzerinde 2 adet U dönüş ve 4 adet köprü inşa ettik. Bunlara ek olarak bulvar üzerinde yer alan trafik ışıklarını da kaldırarak vatandaşlara kesintisiz bir ulaşım rahatlığı sunmak istiyoruz. Haziran ayında okulların başlaması ile projeye başlamak istiyoruz. Planlamamıza göre okullar başlamadan da battı-çıktıyı hizmete açmak istiyoruz" şeklinde konuştu.