Altındağ gecekondulardan bir bir temizleniyor

Ankara'nın en büyük sorunlarından birisi olan çarpık yapılaşma ve gecekondu kirliliği, yapılan kentsel dönüşüm projeleri sayesinde çözüme kavuşuyor.

16 Kasım 2014 Pazar 10:48
Altındağ gecekondulardan bir bir temizleniyor
 Başkan Tiryaki, attığı her adımda Altındağ’ı daha modern bir hale getirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor.

Göreve geldiği günden itibaren Altındağ’da 30 binden fazla gecekondu yıkan Başkan Tiryaki, sosyal donatı alanlarını da göz ardı etmiyor.
 
100 gecekondu daha yıkıldı
 
Ahlaka uygun olmayan davranışların tespit edilmesi üzerine harekete geçen Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, soluğu Aktaş Mahallesi’nde aldı. Altındağ Belediyesi’ne bağlı ekipler, bölgede yaklaşık 100 gecekondunun daha yıkımını başarıyla gerçekleştirdi.

Aktaş Mahallesi’nde daha önce 6 bine yakın gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, sosyal donatı alanlarını işgal eden yapıları ortadan kaldırmakta kararlı.
 
Uyuşturucu madde kullananların uğrak yeri olan atıl durumdaki gecekonduların yıkılmasıyla mahalle sakinleri daha huzurlu ve daha sağlıklı bir yaşam alanına kavuştu. Yıkımlarda sağduyulu bir tavır sergileyen Altındağ Belediyesi’ne bağlı ekipler, bölgede aldığı önlemlerle halk sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Yıkımlar esnasında hiçbir sorun yaşanmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Viran gecekondular bir bir yıkılıyor

Mahalle sakinleri ise yıkımları artık kendileri talep ediyor.

Harabe gecekondularda uyuşturucu madde kullanıldığına dikkat çeken bölge halkı, çocukların buralarda güvende olmadığını vurguladı. Mahalleli, gece geç saatlerde atıl durumdaki gecekonduların önünden geçerken rahatsız edildiklerinin altını çizdi. Yıkımlarla birlikte bölgenin daha güvenli olacağı yönünde görüş bildiren mahalle sakinleri “Bu gecekondularda uyuşturucu, alkol, fuhuş gibi istenmeyen birçok davranışla karşılaşmak mümkün. Yıkımlar mahallemiz için hayırlı oluyor. Bu durumun önüne geçen Altındağ Belediyesi, çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam alanı hazırlıyor” dedi.

Son Güncelleme: 16.11.2014 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.